Who is Willie Brown?

We nemen je even mee.. Back to 6 augustus 1900, in Clarksdale, Mississippi. Die dag werd Willie Brown geboren. Toen nog niet bekend, dat er ooit een bedrijf naar hem vernoemd zou gaan worden.

Op zijn 11e trouwde hij met gitariste Josie Mills, waardoor hij zelf ook gitaar begon te spelen. Brown’s talent bleef niet onopgemerkt bij de grote blues artiesten van die tijd. Hij trad op en nam muziek op met andere beroemde blues muzikanten. Willie Brown, zelf niet perse de meest promotende frontman, had oog voor talent en had mensengevoel.

Uiteindelijk gaf hij de voorkeur om zijn mede artiesten te gaan begeleiden. Daarom werd hij ook wel de “Sideman van de Delta Blues” genoemd.  Achter de schermen regelde hij alles, de locatie, de promotieposters, zelfs het bedank bloemetje aan het einde van een show werd geregeld en klaargezet. Hij bezat het ongekende talent om muzikanten te laten floreren en in hen schaduw te treden.

We horen het je denken: “Leuk dat verhaal over die Willie, maar wat nu?” Say no more! We vertellen je graag meer over het bedrijf Willie Brown, en wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen.